Dargun Tarhun Otu 200 Gr
Dargun Yada Targun olarak bilinen bitki yöresel olarak su böreğinde, makarna çeşitlerinde, mantı ve benzeri yiyeceklerde koku ve aroma verici olarak kullanılmaktadır.
Son yıllarda neredeyse üretimi durma aşamasına gelen Targun otu özellikle Bayburt yöresinde bilinen yemeklerde çeşni olarak kullanılan bir çeşit baharat türüdür.
Targun diğer adıyla Dargun otu planlı bir şekilde Bayburt yöresinde üretimi yapılıp özellikle Rus ve Kafkas mutfağında çok sık tercih edilen ve bu ülkelere gönderilen Bayburt yöresine özgü bir baharat türüdür.
Targun, Dargun ve ejder otu diye bilinen tarhun baharatı, böreklerde, mantılarda, patates haşlaması ve çorbalarda hoş kokusu ve kendine özgü lezzetiyle yemeklere ayrı bir lezzet katmaktadır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.