Anadolu'nun topraklarında yetişen altın sarısı buğdayların özenle öğütülüp bulgur haline getirilmesi ile ortaya çıkan bu doyurucu ve leziz besin, ile sofralarınıza geliyor.
Köftelik bulgurun bir boy küçüğü olan ince bulgur, sarı bulgur çeşitlerinin en küçük boylu olanıdır.
Daha az suyla yumuşayıp daha kolay yoğrulduğu için genelde çiğköfte yapımında tercih edilir.
Çiğköftenin yanı sıra köfte ve kısır yapımında da köftelik bulgurla birlikte kullanılabilir. köftelik ince bulguru kullanmadan önce ıslatmanıza ya da yıkamanıza gerek yoktur.
Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bulguru pişirmek için yalnızca pişirme sırasında ölçek olarak 1 su bardağı bulgura, 2 su bardağı kaynar su kullanmanız yeterli olacaktır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.